Diamantringe af højeste kvalitet

Diamanter har en mytologisk status. Ordet stammer fra græsk og betyder “ubrydelig” eller “uknuselig”. Det er det hårdeste af alle naturlige mineraler. Måden de opstår på er, at kulstof udsættes for ekstremt hårdt tryk og bliver til diamant. Herefter kan de udvindes i miner og slibes om, så de for eksempel kan bruges som udsmykning i diamantringe. De har en utrolig høj værdi, og kan bruges som statussymbol til at udtrykke rigdom og velstand.

På engelsk findes de fire C’er, der bruges til at vurdere kvaliteten på diamanten. Disse er ‘carat’, ‘clarity’, ‘colour’ og ‘cut’. Måden man målte karat på i gamle dage, var at sammenligne vægten med kernerne fra johannesbrødtræet. Klarheden er et udtryk for, hvor få partikler der er i diamanten. Jo færre urenheder, jo højere værdi. Diamantringe med få uklarheder koster selvsagt mere.

Farven har også betydning for værdien. De blå er meget sjældne, og de klare er mest kostbare. Slutteligt har slibningen betydning for diamantens skønhed og udtryk.

Diamantringe i forskellige designs

Da diamanter produceres i naturen gennem millioner af år, i højt tryk og varme, findes der ikke to diamanter, som er ens. Derfor findes der også mange forskellige diamantringe, således at der er noget for enhver smag til forbrugeren. Der findes dog stadig kategorier af ringe, hvor de mest klassiske er alliance, solitaire og roset. Der findes også mere moderne designs, hvor man leger mere med udtryk og form.

Hvis du går og drømmer om at få din helt egne unikke diamantringe, kan du få dine ønsker opfyldt. Der findes butikker, der fremstiller diamantringe helt efter kundens personlige ønsker. Nogle kan også omforme din ring, hvis du har et affektivt forhold til den, men gerne vil have ændret dens udseende. Det kan være du vil have en anden diamant, eller at ringen er blevet for stor eller for lille.